Се одржаа отворените инфо-денови за младинскиот предизвик Generation Unlimited

На 24 и 25 октомври, во Magenta Room (Телеком Македонија) се одржаа инфо-денови каде присуствуваа инспиративни млади иноватори со цел да дознаат повеќе за овогодинешниот предизвик. Присутните слушнаа детални и мотивирачки презентации на темата дигитална инклузија од страна на Софија Богева, специјалист за иновации, Марија Велиновска, дефектолог од „Отвори ги прозорците”и проф. Иван Чорбев, декан на ФИНКИ.

Најпрво зборувавме повеќе за активностите на предизвикот како и значењето, по што слушнавме повеќе за тоа што е инкузија и кои видови на попреченост постојат, а на самиот крај се фокусиравме на асистивната технологија и отворените можности за нови иновативни решенија.

Присутните имаа можност да ги постават своите прашања, да се впуштат во дискусија и да ги споделат своите мислења и искуства на темата.

За сите оние кои за жал ги пропуштија инфо-деновите, презентациите можат да ги погледнат на овој линк.

Следете ги настаните на нашиот facebook event: https://www.facebook.com/events/562820347794865/

Read More
Смарт АП октомври 31, 2019 0 Коментари